domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Poletna šola slovenščine

Ljubljana, 18.07.2018

Zavod RS za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti bosta od 29. julija do 10. avgusta 2018 v domu Soča v Tolminu organizirala Poletno šolo slovenščine za mlade slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Pokrovitelj in financer poletne šole je Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Šole se bo letos udeležilo 50 otrok in mladostnikov iz 15 držav. Največ jih prihaja iz prostora nekdanje Jugoslavije – iz Bosne in Hercegovine, Srbije in s Hrvaške, pa tudi iz Italije, Velike Britanije in Kanade. V dopoldanskem času se udeleženci glede na starost in predznanje v 5 skupinah učijo slovenščino in se seznanjajo z našo kulturno dediščino. Ob popoldnevih in med vikendom pa organiziramo izlete ter ustvarjalne, športne in druge dejavnosti, ob katerih se mladi iz tujine družijo in povezujejo z učenci iz Slovenije, ki so poleti na aktivnih počitnicah v CŠOD v Tolminu.

Šolo bomo pričeli 29. julija z uvodnim srečanjem za udeležence in njihove starše, zaključili pa 10. avgusta s kulturnim programom in podelitvijo potrdil udeležencem.

Informacija o poletni šoli in Okvirni program.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter