domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Podeljena priznanja za dosežke na področju šolstva

Ljubljana, 11.02.2016

10. 2. 2016 je na priložnostni slovesnosti dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije (Cekinov grad) v Ljubljani, že sedemnajstič podelil priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo. Zbrane je pozdravila tudi ga. Elvira Šušmelj, generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih na MIZŠ.

Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje posameznikom, skupinam ali institucijam za dosežke pri uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, za nove rešitve s področja razvoja kurikuluma, za ustvarjalne in inovativne metode učenja ter poučevanja, za prispevek inovativnih učnih sredstev in pripomočkov; za izvajanje izobraževanj, javnih prireditev in podobnih dejavnosti.

Na predlog komisije za podelitev priznanj je Zavod RS za šolstvo letos podelil pet priznanj Blaža Kumerdeja.

Priznanja za uspešno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo pri pedagoškem, inovacijskem in organizacijskem delu za leto 2015 so prejeli:

  • GIMNAZIJA CELJE – CENTER,
  • OSNOVNA ŠOLA DOBJE,
  • DARINKA GILČVERT BERDNIK, učiteljica biologije, naravoslovja in izbirnih predmetov na OŠ Pod goro Slovenske Konjice in na Gimnaziji Slovenske Konjice,
  • OSNOVNA ŠOLA SAVA KLADNIKA SEVNICA,
  • Mag. IVAN LORENČIČ, ravnatelj II. gimnazije Maribor.

Kulturni program so oblikovale dijakinje Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Marjana Jocif in Klara Gostej (kljunasta flavta) ter Uršula Vratuša Globočnik (kitara) v razredu prof. Mateje Bajt.

Z vsakoletnim podeljevanjem teh priznanj želi Zavod RS za šolstvo predstaviti visoke strokovne dosežke posameznikov in zavodov pri zahtevnem delu z mladimi, poudariti njihovo ustvarjalnost in inovativnost, se jim zahvaliti za kakovostno sodelovanje ter njihove dosežke promovirati v javnosti.

V  Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu bo na ogled razstava o Kumerdejevih nagrajencih od 1. do 31. marca 2016.

Priznanje Blaža Kumerdeja Zavoda RS za šolstvo za leto 2015

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter