domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Novo Stičišče

Ljubljana, 07.04.2017

Na spletnih straneh Zavoda RS za šolstvo smo posodobili stran Stičišče. S Stičiščem naslavljamo slovenske skupnosti po svetu in jim na enem mestu nudimo pregledne in uporabne informacije o možnostih učenja in poučevanja slovenščine v tujini in pri nas. Stran poleg povezav vsebuje štiri vsebinske sklope, naslovljene: Dopolnilni pouk slovenščine v Evropi, Slovenščina v čezoceanskih državah, Evropske šole in Poletna šola slovenščine.

S Stičiščem želimo podpreti učitelje slovenskega jezika in kulture pri pedagoškem delu, izvajanju dejavnosti ob pouku ter povezovanju znotraj naših skupnosti v tujini. Prizadevali si bomo tudi, da bo stran čim bolj informativna za druge ciljne skupine v Evropi in čezoceanskih državah, kot so udeleženci pouka, starši, novi izseljenci, slovenske kulturne ustanove in društva. Verjamemo, da bomo skozi povezovanje skupaj prispevali k ohranjanju identitete in širjenju slovenskega jezika in kulture izven meja.

Spletna stran je medresorska, saj na tem področju tesno sodelujemo z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vzpostavili smo tudi povezavo na portal Slovenci.si, kjer so dosegljive dodatne informacije o utripu v slovenskih skupnostih po svetu.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter