domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Novembrski eNovičnik

Ljubljana, 07.11.2017

Novembra se v redovalnicah pojavi množica ocen, ki spodbujajo učence in dijake, da razmislijo, če je bila smer, oblika in količina učenja ustrezna, učitelji in vzgojitelji pa presodijo, če je pouk uspešno zadovoljil potrebe družbe, šole in šolajočih se.

Tema meseca je Digitalno državljanstvo. V njej ZRSŠ ugotavlja, kako usposobljeni smo biti dvoživka na presečišču dveh svetov – nedigitalnega in digitalnega; pri čemer se kolo zgodovine vse bolj obrača v smer digitalnega. Na spletni strani je tudi kratek digitalni test o tem, kakšen plavalec ste v digitalnem oceanu.

Pahljačo domačih in tujih izkušenj, rešitev in skrivnosti poučevanja razrednega pouka prinaša intervju z dr. Leonido Novak.

Obvestila in novice vabijo k prijavi predlogov za priznanja Blaža Kumerdeja, na prvi Kulturni bazar v regiji, k obeleževanju meseca preventive in 11. novembra – Svetovnega dneva boja proti odvisnosti. Dijakom so na voljo usmeritve za varno mobilnost v srednjih šolah in razpisi za tekmovanja. Učitelji bodo našli seminarje, s katerimi se bodo še bolje usposobili za pouk.

Ne boste se mogli upreti povabilu na 33. slovenski knjižni sejem, ki bo od 22. do 26. novembra. Poleg ostalega bo Založba ZRSŠ tam predstavila tudi zadnje novosti: reviji Geografija v šoli in Razredni pouk ter priročnik Vključujoča šola.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter