domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Natečaj “Podobe Prekmurja”

Ljubljana, 20.04.2019

Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport razpisuje natečaj za učence osmega in devetega razreda osnovnih šol in dijake srednjih šol iz slovenskega kulturnega prostora ter jih vabi k sodelovanju na natečaju “Podobe Prekmurja”.

17. avgusta 2019 bomo v Republiki Sloveniji obeležili pomemben jubilej, 100. obletnico priključitve Prekmurja in združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 18. avgusta 1919 je namreč v Beltincih potekalo množično ljudsko zborovanje, na katerem je vojska Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev predala oblast nad Prekmurjem civilnemu upravitelju. Obeleženje 100-letnice ni pomembno samo za Prekmurje, ampak je dogodek, ki je  pomemben tudi na nacionalni ravni.

Več informacij o natečaju “Podobe Prekmurja”.

Osnovne šole (za učence osmega in devetega razreda) ter dijake srednjih šol in njihove mentorje vljudno prosimo, da jezikovno in pravopisno pregledane naloge skupaj s prijavnico z izjavo pošljejo najkasneje do 17. maja 2019 po pošti na naslov: Zavod RS za šolstvo, Poljanska cesta 28, 1000 Ljubljana z opombo: »Za natečaj »PODOBE PREKMURJA« ter hkrati pošljejo izvod naloge s prijavnico tudi na e-naslov. 

Avtorji najboljših nalog bodo nagrajeni in povabljeni, da na ustvarjalen in inovativen način predstavijo svoj prispevek na sklepni prireditvi, ki bo 18. junija 2019 v Ljubljani.

Veselimo se vašega sodelovanja in vas lepo pozdravljamo.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter