domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Kulturni bazar 2019

Ljubljana, 11.03.2019

V četrtek, 4. aprila 2019, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal enajsti Kulturni bazar, ki ga tradicionalno pripravljamo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.

Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturnovzgojne vsebine (prehrana, zdravje, okolje in prostor, šport …) ter za študente.

Osrednji temi Kulturnega bazarja 2019 sta Ustvarjalnost mladih, s poudarkom na projektih »Mladi za mlade« in Sodobna umetnost. Udeleženci usposabljanja spoznajo vsa področja kulturno-umetnostne vzgoje (bralna kultura, glasba, film, gledališče, ples, kulturna dediščina, intermedijska umetnost …). Skozi kreativna partnerstva z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvom za okolje in prostor pa predstavljamo, kako lahko kulturo in umetnost kreativno povežemo tudi z drugimi področji. Letos smo pripravili medresorske tematske sklope Gozd skozi umetnost in kulturo, Zdravje, šport, gibanje, umetnost in tehnologije ter Arhitektura in prostor.

Na spletni strani Kulturnega bazarja najdete vabilo in program Kulturnega bazarja 2019 ter e-prijavnico, ki jo morate izpolniti, če se želite udeležiti brezplačnega nacionalnega strokovnega usposabljanja.

Prijave so podaljšane do 27. marca 2019.

Vljudno vabljeni!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter