domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili potek in rezultate raziskave »Izobraževanje na daljavo v času epidemije Covid-19 v Sloveniji«

Datum dogodka: 7. 7. 2020 ob 11:00 – 12:00
Lokacija: v Veliki dvorani (pritličje) na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Kontaktna oseba:
Barbara Petkovšek

Novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili potek in rezultate raziskave »Izobraževanje na daljavo v času epidemije Covid-19 v Sloveniji«, ki smo jo izvedli na Zavodu RS za šolstvo v mesecu maju in juniju 2020, bo v torek, 7. julija 2020, ob 11. uri, v Veliki dvorani (pritličje) na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Na novinarski konferenci bodo sodelovali prof. dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo ter sodelavca ZRSŠ dr. Tanja Rupnik Vec, vodja Središča za kakovost in raziskovanje in dr. Branko Slivar, vodja Oddelka za srednje šolstvo.

V raziskavi smo analizirali različne prakse izobraževanja na daljavo v času epidemije Covid-19 v Sloveniji. Rezultati raziskave dajejo smernice na nivoju šolskega sistema za nadaljnji razvoj izobraževanja na daljavo, na katerega se šole že pripravljajo. V raziskavi je sodelovalo 7382 osnovnošolskih in srednješolskih učiteljic in učiteljev, 24684 učenk in učencev ter dijakinj in dijakov, 406 osnovnošolskih in srednješolskih ravnateljic in ravnateljev ter v sedmih fokusnih skupinah 16 ravnateljic in ravnateljev ter 32 učiteljic in učiteljev.

Zainteresirane predstavnike medijev prosimo za predhodno najavo.

________________________________________________________________________________________________
Zavod RS za šolstvo, Poljanska cesta 28, Ljubljana
Barbara Petkovšek, T: 01/3005151,  mobilni telefon: 051/303 009; e-pošta: barbara.petkovsek@zrss.si
_______________________________________________________________________________________________

Skladno s smernicami NIJZ obiskovalce prosimo, da dosledno upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2. Ohranjajo naj medsebojno varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko in upoštevajo higienske ukrepe NIJZ.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter