domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Nacionalni posvet Pismenost za gledališče

Datum dogodka: 8. 12. 2020 celodnevni
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Na drugem celodnevnem strokovnem posvetu o KUV na področju gledališča se bomo posvetili vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev.

Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bomo razmišljali o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega gledalca ter spodbujanju ustvarjalnosti, spoznali primere dobrih praks ustvarjalnega sodelovanja profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z VIZ ter strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, predstavili bomo nov priročnik za spodbujanje gledališke pismenosti.

Posvet je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji, izobraževanju in kulturi, koordinatorjem KUV, gledališkim ustvarjalcem, mentorjem gledaliških skupin ter vsem, ki verjamete v gledališče in umetnost.

Program posveta in prijavnica bosta v začetku šolskega leta 2020/21 objavljena na spletni strani ZRSŠ. Udeležba je brezplačna, udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi!

Za več informacij se lahko obrnete na naslov izobrazevanje@slogi.si. Organizatorji posveta smo Slovenski gledališki inštitut, ZRSŠ, MIZŠ, MK in Cankarjev dom v Ljubljani.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter