domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Mednarodna konferenca CIDREE 2019 – Student voice in education

Datum dogodka: 14. 11. 2019 ob 8:30 – 17:00
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj

V četrtek, 14. novembra 2019, ob 9. uri, bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju (dvorana Grandis), Predoslje 39, Kranj, potekala mednarodna konferenca CIDREE 2019 – Student voice in education, v organizaciji Zavoda RS za šolstvo ter partnerstvu s konzorcijem razvojno raziskovalnih evropskih institucij (CIDREE).

Konferenca bo posvečena glasu učenca, ki ga bomo osvetlili z različnih vidikov. To je tema,  ki smo jo skupaj razvijali tudi v triletnem mednarodnem projektu Erasmus+, Glas učenca – most do učenja. Na konferenco je kot plenarna predavateljica povabljena prof. dr. Louise Hayward z Univerze v Glasgowu ter dr. Boris Jokić iz Inštituta za družbene raziskave iz Zagreba.

Konference se bodo kot gostje udeležili predstavniki 17 evropskih držav. Ob tej priliki bo izšel tudi letni zbornik CIDREE Yearbook 2019 – Student Voice in Education. Avtorji zbornika bodo v obliki interaktivnih delavnic predstavili svoje poglede in aktualno problematiko v svojih državah.

Program Konference CIDREE 2019 (potekala bo v angleškem jeziku).

Prijave na tej povezavi.

 

Glavni cilj konzorcija CIDREE je upravljanje z znanjem s pomočjo mreženja, ki poteka v obliki prenosa in kroženja znanja med državami članicami ter ustvarjanje novega znanja s pomočjo sodelovalnih projektov. Strategija sodelovanja je zasnovana na enostavni ideji, da izmenjava informacij in strokovnih znanj prinaša dodana vrednost vsem sodelujočim, kar se kaže kot dvig ravni znanja, učinkovitosti ter raziskovanja na področju izobraževanja.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter