domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Festival inovativnosti in ustvarjalnosti

Datum dogodka: 6. 6. 2019 ob 10:00 – 14:30
Lokacija: Grajska ploščad in Mestni park v Murski Soboti, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota

Kontaktna oseba:
Irena Kumer, predstojnica OE ZRSŠ Murska Sobota
Festival inovativnosti in ustvarjalnosti @ Grajska ploščad in Mestni park v Murski Soboti, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota

V okviru praznovanja 100-letnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, bo v četrtek, 6. junija 2019, od 10. do 14.30 ure bo na ploščadi pred gradom in v Mestnem parku v Murski Soboti potekal Festival inovativnosti in ustvarjalnosti v organizaciji Območne enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Murska Sobota.

V programu bodo sodelovali pomurski vzgojno-izobraževalni zavodi. Na naš razpis za sodelovanje na festivalu se je odzvalo več kot 1100 otrok, učencev in dijakov. Vzgojno-izobraževalni zavodi so v svojih programih izvajali dejavnosti povezane z obletnico in razvijali temeljne človeške vrednote.

Več kot 800 otrok iz vrtcev, osnovnih, srednjih šol in gimnazij se bo na festivalu predstavilo na področjih likovne, literarne in filmske ustvarjalnosti kot tudi na plesno-glasbenem in pevskem področju. Na stojnicah bodo vrtci in šole predstavili dejavnosti, ki so jih v počastitev 100-letnice izvajali skozi šolsko leto 2018/2019.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter