domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Evropski dan jezikov, 26. september

Datum dogodka: 23. 9. 2020 ob 9:00 – 14:30
Lokacija: Orehov gaj

Kontaktna oseba:
dr. Liljana Kač

Evropski dan jezikov praznujemo 26. septembra na pobudo Sveta Evrope, dejavnosti ob tem pa koordinira Evropski center za moderne jezike s sedežem v Gradcu.

Prireditev ob evropskem dnevu jezikov

Zavod RS za šolstvo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji vabi na osrednjo prireditev, ki bo v sredo, 23. septembra 2020, v Orehovem gaju. Prireditev bo na prostem v bližini Ljubljane, kjer bodo  nagrajenim šolam podeljena priznanja za odlične večjezične pedagoške prispevke v pedagoškem forumu Zavoda RS za šolstvo.

Program.

Pedagoški forum ZRSŠ ob evropskem dnevu jezikov 2020

Vabimo vse strokovne delavce v VIZ, da tudi letos od 9. septembra 2020 do 11. novembra 2020 sodelujete v pedagoškem forumu ob evropskem dnevu jezikov. Poudarek je na povezovanju in sodelovanju s pomočjo jezikov.

Dejavnosti in gradiva ob evropskem dnevu jezikov na spletni strani Evropskega centra za moderne jezike – ECMJ – http://edl.ecml.at/

Na spletni strani ECMJ vam je na voljo ogromno učnega gradiva in jezikovnih iger.

Letošnje novosti oz. poudarki so:

»Aplikacija Jezikovni izzivi za tajne agente« – aplikacija za mobilne naprave z jezikovnimi izzivi; na voljo je tudi »Priročnik jezikovnih izzivov za tajne agente«.

»Mit ali dejstvo?« – kviz na temo učenja jezikov,

»Ugani, kateri jezik je to« – igra prepoznavanja jezikov s poslušanjem zvočnih posnetkov,

»Kako se lahko uspešno naučiš jezikov?« – brošura o nasvetih za učenje jezikov,

»Najboljši motiv na majici« – razpis za oblikovanje motiva na majici.

»Samoovrednoti svoje jezikovne veščine – spletni vprašalnik za uvrstitev v lestvico Skupnega evropskega jezikovnega okvira (A1, A2, B1, B2, C1 in C2).

Svoje dogodke in dejavnosti ob evropskem dnevu jezikov lahko objavite tudi v koledarju dogodkov.

Nacionalna koordinatorka v Sloveniji

Promocijsko gradivo in informacije ob evropskem dnevu jezikov dobite pri nacionalni koordinatorki za evropski dan jezikov v Sloveniji dr. Liljani Kač, Zavod RS za šolstvo, OE Ljubljana, Dunajska 104, Ljubljana.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter