domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

21. Frankofonski dan

Datum dogodka: 26. 3. 2019 ob 12:00 – 14:00
Lokacija: Kongresni center Celje, Dečkova cesta 1, Celje

Kontaktna oseba:
mag. Alenka Paternoster

Vljudno vas vabimo k sodelovanju na 21. Frankofonskem dnevu, ki bo potekal v torek, 26. marca 2019, v Kongresnem centru Celje, (Modra dvorana), Dečkova cesta 1, 3000 Celje.

Vsako leto 20. marca obeležujemo mednarodni dan frankofonije. 88 držav članic Mednarodne organizacije za frankofonijo združujejo vrednote sodelovanja v službi miru, trajnostnega razvoja in medkulturnega dialoga. Raznovrstne prireditve povežejo 220 milijonov govorcev na petih celinah. Letos se nam bodo na 21. Frankofonskem dnevu v Celju s svojim programom v okviru osrednje teme Slovenija v Franciji predstavili frankofili slovenskih srednjih šol.

Kot idejno izhodišče za ustvarjanje ponujamo monografijo o slovensko-francoski razmerjih Antonije Bernard: Francosko o Slovencih in njeno pesniško zbirko Cvetje bolečine ter dela književnic, ki so se predstavile v Franciji na povabilo francoskega PEN kluba, Tanje Tuma, Maje Gal Štromar in Barbare Pogačnik. Dobrodošli so tudi vaši predlogi. Posamezen prispevek naj ne presega 10 minut.

Prireditev organizira Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Francoskim inštitutom v Sloveniji.

Prijavite se lahko do 15. februarja 2019 preko obrazca, ki ga lahko pošljete Višji svetovalki za francoščino na Zavodu RS za šolstvo mag. Alenki Paternoster.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter