domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

eNovičnik februarja v središče postavlja #varnost

Ljubljana, 05.02.2018

Phishing, varnost spletnih gesel, kraja identitete, zasvojenost s socialnimi omrežji, spletno nadlegovanje? Ne, hvala!

Mesec februar je posvečen varni rabi interneta (svetovni dan varne rabe interneta je vsako leto drugi torek v februarju), zato skrbi za varnost na spletu namenjamo temo meseca. Na spletni strani Safe.si že več kot deset let z različnimi aktivnostmi skrbijo, da bi čim širši krog ljudi ozaveščali o varni uporabi spletnih tehnologij.

Intervju prinaša pogovor z Biserko Lep, svetovalko za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami, ki svoje delo opravlja na mariborski enoti ZRSŠ. Ne gre le za pravno birokratsko delo, kot si marsikdo predstavlja, ampak tudi za izobraževanje in ozaveščanje učiteljev ter vzgojiteljev preko predavanj in seminarjev. Izpostavljena je potreba po ustvarjanju spodbudnega učnega okolja in skrb za dvojno izjemne otroke, ki se jih velikokrat spregleda.

Založba predstavlja dvojno številko revije Šolsko svetovalno delo (letnik 2017), katere tematski poudarek je na duševnem zdravju v šoli in vrtcu.

V Obvestilih za vrtce, osnovne in srednje šole ter dijaške domove vas obveščamo o aktualnih dogodkih in vas vabimo na seminarje in druga izobraževanja, ki jih organiziramo.

Berite in delite eNovičnik!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter