domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Delovno srečanje slovenskih partnerjev in sodelujočih šol v projektu MERIA

Ljubljana, 08.10.2018

V mednarodnem projektu MERIA, v katerem sodelujemo s partnerji s Hrvaške, Danske in  Nizozemske, si prizadevamo dvigniti kakovost in povečati pomembnost matematike v srednjih šolah s poučevanjem, ki temelji na preiskovanju.

20. septembra 2018 smo se na sedežu ZRSŠ, na Poljanski 28, v Ljubljani, srečali slovenski partnerji in učitelji iz sodelujočih šol v projektu MERIA. Nekateri člani so se srečanja udeležili na daljavo preko videokonferenčne povezave vox.

Dr. Gregor Dolinar je osvetlil opravljene naloge v projektu. Trenutno je naša pozornost namenjena razvijanju inovativnih scenarijev in pripadajočih modulov, ki jih je v nadaljevanju srečanja predstavil dr. Kristijan Cafuta.

Učitelji iz sodelujočih šol (Ekonomska šola Novo mesto, Gimnazija Jesenice, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer) so poročali o preizkušanju MERIA scenarijev pri pouku matematike. Nato smo naredili načrt testiranja novih scenarijev za naslednja dva meseca.

Mag. Mojca Suban je predstavila načrt izobraževanja učiteljev. Izvedli bomo 24-urno izobraževanje za učitelje matematike v srednjih šolah. Že sedaj vabimo učitelje na izobraževanje, ki bo potekalo 4. in 5. februarja 2019, ter 12. aprila 2019.

Zaključna konferenca projekta MERIA bo potekala 27. in 28. maja 2019 v Zagrebu.

Več o projektu MERIA najdete na spletni strani projekta MERIA in na spletni strani ZRSŠ (STROKOVNE REŠITVE/Projekti/Mednarodni projekti).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter