domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 04.11.2019

Letošnji Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva bo v četrtek, 28. novembra 2019, ob 16.30. Dogodek poteka v podjetjih po vsej Sloveniji – seznam vseh prijavljenih podjetij je na www.odkrijsvojtalent.si, kjer je možna individualna ali skupinska prijava.

Učenci ali dijaki se pred vpisom v nadaljnje izobraževanje znajdejo pred zadrego in podjetja odprejo svoja vrata prav zato, da mladi in njihovi starši spoznajo različne perspektivne poklice, zanimiva delovna okolja, veščine, ki jih bodo potrebovali, ter zaposlene, ki te poklice že opravljajo.

Prosimo vas, da svojim učencem ali dijakom pomagate pri težki odločitvi glede izbire nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve in jih obvestite o priložnosti, da v praksi spoznajo svoj bodoči poklic.  Letos se vrata slovenskih podjetij odpirajo že četrtič. Obiskalo jih je že okoli 5.000 udeležencev in dosedanje izkušnje so zelo pozitivne tako za mlade kot za podjetja. V preteklih letih so podjetja obiskali tudi celi razredi, zato vabljeni, da pomagate svojim učencem s prijavo. Posebno povabilo pa velja tudi vam, da se udeležite obiskov podjetij in spoznate različne poklice, da boste lažje svetovali učencem.

Na voljo je tudi nekaj materialov, s katerimi si lahko pomagate:

LETAK o dogodku lahko izobesite po šoli, objavite v e-Asistenta in/ali razdelite otrokom/dijakom pri razredni uri.

NAVODILA za prijavo prek spletnega obrazca. Prijava je možna tudi prek mobilnih telefonov.

SEZNAM podjetij po regijah.

DOGODEK, objavljen tudi na Facebooku, Twitterju in kanalih GZS.

Vse sodelujoče osnovne in srednje šole prejmejo uradno potrdilo od Gospodarske zbornice Slovenije za sodelovanje.

V kolikor imate dodatna vprašanja, se obrnite na ana.lucka.pirnat@gzs.si tel. 031 643 623.

Gospodarska zbornica Slovenije bo posebej nagradila svetovalnega delavca, učitelja ali profesorja, ki bo motiviral največje število otrok za obisk v podjetjih in se tudi sam udeležil obiska podjetja s prijavo učencev in dijakov na obisk v izbrano podjetje. Prav tako bo nagrado prejela šola.

Vljudno vabljeni k soustvarjanju Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva – kreirajmo priložnost mladim danes za jutri – se vidimo 28.11.2019!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter