domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

34. strokovno srečanje delavcev Zavoda RS za šolstvo

Ljubljana, 16.09.2019

V petek, 13. septembra 2019, je v Kocbekovi dvorani Kulturno umetniškega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici potekalo tradicionalno, že 34. strokovno srečanje delavcev Zavoda RS za šolstvo, ki ga je organizirala Območna enota Zavoda RS za šolstvo Murska Sobota.

Po uvodnem pozdravu in nagovoru Irene Kumer, predstojnice Območne enote Zavoda RS za šolstvo Murska Sobota, Antona Slane, župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici ter direktorja Zavoda RS za šolstvo dr. Vinka Logaja in dr. Jerneja Pikala, ministra za izobraževanje, znanost in šport so se v kulturnem programu predstavili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, otroci vrtca Sonček iz Svetega Jurija ob Ščavnici ter učenci OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in DOŠ I Lendava.

Sledil je strokovni del s plenarnim predavanjem na temo »Vključenost – ključ za sobivanje« Samante Baranje, mag. Marije Horvat ter Mete Štuhec.

Zgodaj popoldne se je pričela slavnostna podelitev priznanj delavcem zavoda za leto 2019. Direktor zavoda dr. Vinko Logaj je skupaj z ministrom dr. Jernejem Pikalom ter Ireno Kumer, predstojnico OE Zavoda RS za šolstvo Murska Sobota podelil priznanja delavcem zavoda za leto 2019 za strokovne dosežke, ki so prispevali k uresničevanju nalog in ciljev zavoda ter njegovemu razvoju. Prejele so jih Romana Fekonja, Berta Kogoj, Sabina Poglajen, mag. Mateja Sirnik ter Simona Slavič Kumer.

Prav tako so bila podeljena priznanja za dolgoletno neprekinjeno delo na zavodu. Priznanje za deset let dela so prejele Jerneja Bone, mag. Andreja Čuk, Mojca Dolinar, Simona Slavič Kumer, dr. Leonida Novak, Susanne Volčanšek ter Vesna Petan. Za 20 let dela so bile nagrajene mag. Barbara Lesničar, mag. Marta Novak, Nives Markun Puhan in dr. Nives Kreuh. Priznanje za 30-letno neprekinjeno in predano delo na zavodu so prejeli Berta Kogoj, mag. Darinka Rosc Leskovec ter Mariella Radojkovič in Vladimir Milekšič.

Posebna zahvala je bila namenjena tudi sodelavcem, ki so se v letošnjem letu upokojili; mag. Veri Bevc, mag. Tatjani Bezić, Milanki Debevec in mag. Marjanu Prevodniku.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter