Razredni pouk (2/2020)

revija / osnovna šola, OŠ – razredni pouk

ISSN 1408-7820

13,00 

Ni na zalogi

Kategoriji: ,

Opis

Druga številka revije Razredni pouk je zelo aktualna, saj se odziva na potrebe v izrednih razmerah, ko smo se v slovenskem javnem šolskem prostoru zaradi epidemije novega koranvirusa prvič srečali z izobraževanjem na daljavo. Predstavljamo izhodišča in izkušnje za hitro vzpostavitev sistema izobraževanja na daljavo mlajših učencev, t. j. učencev razredne stopnje.

V Strokovnih izhodiščih predstavljamo ključne ugotovitve štiriletne spremljave uvajanja tujega jezika v 2. in 3. razredu kot obveznega prvega tujega jezika ter rezultate raziskave proučevanja odnosa med bralno pismenostjo in njenimi sestavinami ter bralno samopodobo učencev 6. razreda.

Ideje iz razreda prinašajo primere iz prakse z različnih področij; kar trije prispevki se naslanjajo na načela formativnega spremljanja – predstavljamo primer učnega sklopa pripoved ob neurejenem nizu slik, izkušnjo pri opismenjevanju v 2. razredu, pripravo podpornega učnega okolja za spodbudo v razvoju čustvenih kompetenc učencev s pomočjo pravljice.

Pišemo še o didaktičnih pripomočkih za razvoj tipnega spomina in sklenemo s primerom dobre prakse medkulturnosti in večjezičnosti v osnovni šoli ob izvedbi kulturnega dne Babilonski stolp.

Dodatne informacije

Leto izida

Stopnja izobraževanja

,

Vrsta gradiva

ISSN 1408-7820
Število strani 64
Format A4