Od načrtovanja do ocenjevanja pri slovenščini

Zbirka K novi kulturi pouka

Milena Ivšek, idr.

priročnik za učitelje / osnovna šola, OŠ – razredni pouk, OŠ – predmetni pouk, srednja šola / Slovenščina / leto izida: 2005 / 300 str.

ISBN 961-234-523-6 / oznaka artikla: 6041

20,03 

Kategoriji: ,

Opis

Priročnik je prvi poskus prikaza celotnega procesa poučevanja, od načrtovanja ciljev in standardov, opremljenih z učnim načrtom, prek sprotnega in končnega preverjanja do ocenjevanja znanja, kot ga zahteva sodobni, komunikacijsko zasnovani pouk slovenščine. Priročnik je zasnovan tridelno: prispevki v prvem sklopu se nanašajo na pouk v osnovni šoli, prispevki v drugem in tretjem govorijo o preverjanju in ocenjevanju v srednjih šolah – ločeno za gimnazijo ter srednje poklicne in strokovne šole.

Avtorice učitelja sistematično vodijo in usmerjajo skozi posamezne korake in mu predstavljajo različne cilje, vsebine in metode sprotnega preverjanja ter končnega ocenjevanja. Ob branju primerov bo učitelj lahko opazoval pot in cilj pouka, hkrati pa z njim primerjal svoj način poučevanja, zamisli lahko sprejema, jih nadgrajuje, prilagaja ciljem in načinu svojega pouka, posebnostim svojih učencev itn.

Dodatne informacije

Leto izida

Avtor/-ji

,

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, , ,

Vrsta gradiva

ISBN 961-234-523-6