Matematika v šoli (2/2018)

revija / predšolska vzgoja, OŠ – predmetni pouk, srednja šola / Matematika / leto izida: 2019 / 64 str.

ISSN 1318-010x / oznaka artikla: 9104

13,00 

Kategoriji: ,

Opis

V drugi številki revije Matematika v šoli 2018 pišemo o žepnem računalu kot pripomočku pri pouku matematike.

Predstavljamo odgovore na vprašanja zastavljena v anketi učiteljem osnovne šole, ki poučujejo matematiko od 6. do 9. razreda. K odgovorom so podani krajši komentarji in primeri nalog, ki nazorneje predstavijo uporabo žepnega računala. Sledi prispevek o uporabi žepnega računala pri učencih z učnimi težavami. Računalo je prikazano kot tehnični pripomoček, ki omogoča učenčevo osredotočenost na reševanje problema in zmanjša vpliv učnih težav na pravilnost reševanja.

Objavljamo pripravljene učne liste, kot primere aktivnosti pri katerih učenci uporabljajo numerično žepno računalo za usvajanje nove vsebine in za preiskovanje različnih računskih zakonitosti.

Iz poletne konference o učenju in poučevanju matematike, KUPM 2018, predstavljamo nekaj konkretnih primerov učenja s preiskovanjem iz osnovne in srednje šole.

Kakšen pečat je pustil na področju matematičnega izobraževanja in raziskovanja dr. Ivan Vidav, vidimo iz besed prof. Milene Strnad, ki je zapisala svoje spomine nanj. V svojem matematičnem ustvarjanju je gotovo lahko zgled vsem mladim raziskovalcem.

V rubriki novice na kratko predstavljamo nekaj utrinkov iz 4. mednarodne konference o učenju in poučevanju matematike, KUPM 2018.

Vabljeni k naročilu in branju.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, ,

Vrsta gradiva

ISSN 1318-010x