Matematika v šoli (1/2021)

13,00 

Kategoriji: ,

Opis

Kako ste učitelji poučevali, lahko preberete v analizi vprašalnika, na katerega so odgovarjali udeleženci seminarja Poučevanje in učenje matematike na daljavo. Predstavljena sta dva primera načrtovanja in izvedbe različnih dejavnosti pri pouku matematike na daljavo, kjer učiteljici opisujeta, kako sta izvajali različne problemske naloge.

V času fizične razdalje med učitelji in učenci so še toliko bolj pomembni različni načini samopreverjanja pravilnosti reševanja matematičnih nalog. Predstavljeni so najbolj pogosti načini preverjanja pravilnosti pri matematiki in priporočilo, da je v pouk treba vključevati tudi poučevanje preverjanja, kjer je učenec sam sebi vir informaciji o pravilnosti rešene naloge.

Pišemo o Številskem maratonu kot dejavnosti za preverjanje znanja, ki ga lahko uporabimo tudi pri drugih matematičnih vsebinah v kateremkoli razredu.

Pregibanje papirnatih trakov je lahko izhodišče za različne dejavnosti matematičnega preiskovanja, primer take dejavnosti je opisan v tokratni številki.

Ali je Pitagorov izrek res Pitagorov? Poznan je bil že veliko časa pred Pitagoro. Opisano je, na kakšen način na glineni babilonski tablici Plimton 322 pridemo do pitagorejskih trojic.

 

Kar nekaj prispevkov vsebuje miselne aktivnosti, ki jih lahko izvedemo z učenci pri pouku v osnovni in srednji šoli.

 

Vabljeni k naročilu in branju.

 

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, ,

Vrsta gradiva

ISSN 1318-010x
Število strani 64 str.
Format 21 X 28 cm