Glasba v šoli in vrtcu (1/2020)

revija / predšolska vzgoja, osnovna šola, srednja šola, glasbeno šolstvo / Glasbena vzgoja / leto izida: 2020 / 48 str. + 16 str. notna priloga

ISSN 1854-9721; 1854-9756 notna priloga / oznaka artikla: 9107

13,00 

Opis

Revija Glasba v šoli in vrtcu želi priti s prenovljenim konceptom in vsebinami še bolj naproti bralcem, s tem vplivati na dvig kakovosti učenja in poučevanja glasbe in drugih glasbenih dejavnosti v vrtcih, osnovnih šolah in srednjih šolah ter v glasbenih šolah.

Vsebine so umeščene v tri rubrike. Stroka prinaša nova znanstvena spoznanja, strokovna izhodišča, podporo in rešitve. Praksa predstavlja povezavo teorije s prakso prek primerov dobre prakse ter s predstavitvijo različnih pristopov, metod, oblik dela in orodij, preizkušenih v praksi. Rubrika Dogodki s kritikami, ocenami in poročili s posvetov, seminarjev, konferenc, šolskih koncertov, predstav, muzikalov in podobnega ter s predstavitvijo novih glasbenih ali knjižnih izdaj vabi k ogledu, poslušanju, branju. Pri posameznih prispevkih se pojavlja QR-koda s spletno povezavo do videoposnetka, ki prikazuje del vsebine prispevka. Tematika prve številke je namenjena glasbeni vzgoji v zgodnjem otroštvu, pišemo o ljudskem petju, o gibanju, ukulelah, ki s spremljanjem otrok podprejo njihovo petje. V notni prilogi objavljamo glasbeno pravljico Miška in barka za predšolske otroke, ki so jo ustvarile študentke predšolske vzgoje na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

,

Stopnja izobraževanja

, , ,

Vrsta gradiva

ISSN 1854-9721; 1854-9756 notna priloga