Geografija v šoli (3/2019)

revija / vse / Geografija / leto izida: 2019 / 64 str.

ISSN 1318-4717 / oznaka artikla: 9106

13,00 

Kategoriji: ,

Opis

S pričujočo številko smo želeli podpreti tekmovanje iz znanja geografije, zato objavljamo štiri članke, ki obravnavajo za tekmovanje razpisano problematiko podnebnih sprememb. Tako imamo prispevek avtorice Ane Vovk Korže Na podnebne spremembe se mora kmetijstvo prilagoditi takoj, ter članek, pri katerem je sodelovala z Danijelom Davidovićem in Janjo Lužnik – Politični ukrepi Evropske unije za reševanje podnebne krize. Oba članka z različnih vidikov obravnavata globalne podnebne spremembe. Sledita še dva aktualna članka, povezana z omenjeno problematiko v primorskih območjih Slovenije (slovenske Istre): Podnebne spremembe vplivajo na pogostejše poplave morja in Vpliv podnebnih sprememb na oskrbo z vodo v slovenski Istri, katerih avtorji so kolegi z Univerze na Primorskem. Prvi je nekoliko bolj poljuden, drugi pa znanstven, oba pa sta pregledna, zanimiva in aktualna.

V članku Evropske statistične igre najdete vse o evropskem tekmovanju iz statistike za srednješolce, kjer so lahko vključene tudi geografske teme, Jurij Senegačnik pa predstavlja ugotovitve po prenovi učbeniškega kompleta za občo geografijo.

Tudi tokrat revijo zaključujeta rubriki Zanimivosti in Pedagoški orehi. V prvi je nekaj informacij o ledeniku Pastirica (Pasterze) pod Velikim Klekom (Groβglocknerjem), pedagoški oreh pa posveča ocenjevanju.

Vabljeni k branju in oddaji člankov za revijo.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

Vrsta gradiva

ISSN 1318-4717