Fizika v šoli (2/2018)

revija / osnovna šola, OŠ – predmetni pouk, srednja šola / Fizika / leto izida: 2018 / 65 str.

ISSN 1318-6388 / oznaka artikla: 9110

13,00 

Kategoriji: ,

Opis

Z drugo številko revije zaokrožujemo vodilno temo letošnjega letnika – delo z za fiziko nadarjenimi učenci in dijaki. V tej številki lahko preberete izkušnje učitelja fizike s pripravo dijakov na Turnir mladih fizikov.

Kaj je in komu je namenjeno gibanje Znanost mladini, pod okriljem katerega potekajo srečanja mladih raziskovalcev, ki so ena najštevilčnejših aktivnosti Zveze za tehnično kulturo Slovenije? Vse to in še več najdete v prispevku avtorjev dr. Mitje Slavinca in dr. Roberta Repnika.

V reviji, ki je pred vami, je objavljenih kar pet didaktičnih prispevkov s poudarkom na konkretnih dejavnostih za delo z učenci in dijaki. Mednje lahko štejemo tudi prispevek dr. Mojce Čepič z zgovornim naslovom »Gost, pogost, redek, viskoznost in gostota«.

Kot zanimivost na prošnjo organizatorjev predstavljamo prestižno ter v Sloveniji še neuveljavljeno tekmovanje F1 in Schools, ki je namenjeno predvsem dijakom in mentorjem naravoslovno-tehniških smeri programov srednjega poklicnega ter srednjega strokovnega izobraževanja.

Sicer pa – vsak dan tekmujemo sami s seboj in zmagamo vselej, ko dobimo novo idejo, ko nam uspe nekaj bolje kot prejšnjič in ko zadovoljni zapuščamo delovna mesta. Vsak dan poteka tekma za najprestižnejše nagrade – za iskrice v očeh naših učencev in dijakov.

Vabljeni k branju, nabiranju novih idej in soustavrjanju naše revije.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, ,

Vrsta gradiva

ISSN 1318-6388