Elektronska žalna knjiga: Biserka Lep

Nenadoma in mnogo prezgodaj nas je zapustila naša draga sodelavka Biserka Lep.
V počastitev njenega spomina in v slovo smo odprli elektronsko žalno knjigo.

Zložila je krila, se skrila vanje
in se naslonila na rob neba.
Zdaj sanja angelske sanje.
Nanjo pada zlata tema. 

(Prirejeno po Pavčku)


  Draga Biserka,

  vaše načrte ter mnoge izzive je prekrižala bolezen in vas iz kolektiva Zavoda RS za šolstvo iztrgala v največjem zagonu ustvarjalnosti. Hvala vam za dolgoletno, prizadevno delo na področju usmerjanja otrok s posebnimi potrebami in v področni skupini za svetovalno delo, za vaš strokovni prispevek v vzgoji in izobraževanju ter pri utrjevanju ugleda naše inštitucije.

  Dr. Vinko Logaj, direktor


  Draga Biserka, na pomlad, ko se rojeva novo življenje, je tvoje prehitro in mnogo prezgodaj ugasnilo. Kruta bolezen te je iztrgala iz naše sredine. Čeprav se ne bomo več srečevali, bodo v naših srcih in  našem spominu za vedno ostali tvoja srčnost, iskrenost, prijaznost,  tvoj smeh.

  Manjkali nam bodo tvoje bogato strokovno znanje, ki si ga nesebično delila, tvoja prizadevnost za učenje, iskanje vedno novih rešitev, tvoj večni optimizem.

  Pogrešali te bomo.                                                    

  Sodelavke in sodelavci z območne enote Maribor


  Draga Biserka, VELIKA HVALA za ure, ko si bila najboljši poslušalec za moje osebne probleme, VELIKA HVALA za nasvete o vzgoji otrok, VELIKA HVALA za strokovne pogovore, VELIKA HVALA za tvoj smeh, pozitivno naravnanost in vse kave, ki smo jih spili skupaj.

  Hodnik je prazen brez tebe, tvoja pisarna neposredno ob moji je nema in siva… Pogrešam te, Biserka. Vem pa, da si najlepši angel varuh in najsvetlejša zvezda, kar jih nebo premore. Naj ti bo lahka zemlja,

  Inge Breznik


  Počivaj v miru, v zlati temi, draga Biserka.

  Fani Nolimal


  Draga Biserka,

  nikoli te nisem dojemal kot sodelavko ampak kot osebo, ki ti zaupa, ti je blizu, te razume, te podpira, se skupaj s tabo smeji in naredi dan lepši. Lepo potuj in misli na nas. Mi se te bomo spominjali z radostjo v srcu.

  Radovan


  Biserka naša, stvari ostanejo. Hvala ti zanje. Darinka

  (Gradivo je Biserkina predstavitev na ŠS za učitelje slovenščine v srednji šoli 2017/2018, objavljeno je v spletni učilnici)


  Draga Biserka, tvoja delovna pot na Zavodu RS za šolstvo se je pričela prav v oddelku za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami, ko smo pričeli »orati ledino« na tem področju. Bila si del ekipe, ki je postavljala to zahtevno strokovno področje, pri tem pa doživela številne izzive in spremembe. Pa vendar si vztrajala. Vedno si bila pripravljena sprejeti nove izzive in nadgrajevati svoje strokovno znanje. Hkrati pa si svoje izkušnje in znanje vedno delila z drugimi. Pred dvema letoma si se odločila, da greš novim izzivom naproti, na področje, ki si ga ves čas strokovno negovala in ti je bilo v največji izziv. S tem se naše poti niso ločile, le dobili smo nove priložnosti za medsebojno sodelovanje. Teh poti ni več in ni več priložnosti za naše sodelovanje. Pa vendar za teboj ostajajo strokovne sledi, tvoji premisleki in tvoj večni optimizem.

  Pogrešali te bomo.

  Sodelavke in sodelavci iz Oddelka za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami


  Kogar imaš rad, nikoli ne umre …

  Le daleč, daleč je.

  Počakaj …

  Draga  Biserka, hvaležni smo, da si bila.

  Miriam s sodelavci OE Ljubljana


  Draga Biserka.

  Delati s teboj mi je bilo v čast. Bila si mirna in preudarna. Pogrešala bom tvoje zbrane misli in večni optimizem. Hvala ti za strokovni prispevek na področjih, ki si jih pokrivala in za vse trenutke, ki sem ji preživela s teboj.

  Počivaj mirno med zvezdami. Stanka


  Biserka, si zvezdica na nebu, ki sveti. Marta Novak


  Draga Biserka,

  s Tvojim odhodom dvojno izjemni otroci izgubljajo pomembno zagovornico. Občudovala sem Tvojo predano in iskreno zavzemanje, ko sva se trudili pridobivati strokovno literaturo s tega področja. Bila vesela Tvoje odprtosti in optimizma, s katerima je bilo možno rešiti čisto vse. In topline, s katero si pristopala tudi do mene.

  Pogrešam te in ne morem verjeti, da je vse samo še spomin (Nate). Hvala ti.

  Marija


  Biserka mi bo ostala v spominu kot premišljena in preudarna oseba, dobra strokovnjakinja in odlična kolegica. Vedno je bila pripravljena prisluhniti, se posvetovati pred vsako odločitvijo in sprejeti drugačna mnenja, če so bila v prid rešitvi. Človeško mi je bila blizu, bila je topla, spoštljiva, pozorna. Zelo mi je žal, da se je njeno življenje tako hitro končalo. V predmetni skupini jo bomo pogrešale.

  Njeni družini pa ob tej težki izgubi izrekam iskreno sožalje.

  Brigita Rupar


  »Posebni ljudje živijo v naših srcih, tudi ko niso več med nami.«

  Spoštovana in draga Biserka,

  vest o Tvojem mnogo preranem odhodu nas je globoko pretresla. Spominjali se bomo številnih prijetnih strokovnih druženj, predvsem pa Tvoje zavzetosti za delovanje na področju usmerjanja otrok s posebnimi potrebami ter svetovalnega dela. Posebno mesto v naših srcih bo imela Tvoja velika prijaznost, nikoli ne bomo pozabili na Tvojo velikodušnost in večni optimizem. Pogrešali Te bomo.

  Tvojim domačim izrekamo iskreno sožalje!

  Špela Drstvenšek s sodelavci OE Celje


  Draga Biserka,

  v naših srcih in v naših spominih ostajaš zgled pedagoške svetovalke in človeka.Hvala, da si delila z nami svoje strokovno znanje in človeško toplino. Tvoji družini izrekamo iskreno sožalje.

  Alica Prinčič Röhler s sodelavci OE Koper


  Draga Biserka,

  v življenju si veliko prispevala s svojim znanjem, vzpodbujala in razveseljevala. Bila si iskrena in srčna sodelavka. Tvoje življenje je bilo kot megla mladega jutra, ki vre iz reke življenja in umre v žarkih popoldanskega sonca. Sedaj bodo megla, reka in sonce večen spomin nate. Počivaj v miru in vedi, da smo te imeli radi. Tvojim najbližjim domačim, prijateljem in znancem izrekava iskreno sožalje.

  Upokojenki ZRSŠ Majda Javoršek in Branka Srebotnjak


  Glej zemlja si je vzela, kar je njeno.
  A kar ni njeno, nam ne more vzeti.
  In to, kar je neskončno dragoceno,
  je večno in nikdar ne more umreti.
  (Svetlana Makarovič)

  Težko je dojeti in sprejeti resnico, da je nekdo, ki si ga poznal, ki je bil del tvojega poklicnega življenja odšel in se ne bosta več pozdravila, si segla v roke in rekla prijazne besede drug drugemu. Vsak s svojimi mislimi in vsak s svojimi spomini se poslavljamo od drage nam Biserke.

  Biserka je bila poznavalka šolske problematike z izoblikovanimi strokovnimi stališči. Njeno obsežno delo je sedaj pred nami vendar Biserke ni več. Poleg vseh strokovnih referenc so jo odlikovale tudi izjemne človeške vrline. Biserka, hvala ti za zgled.

  Ob nenadni in boleči izgubi izrekam iskreno sožalje družini. Irena Simčič


  Draga Biserka,
  čeprav si delovala na OE na drugem koncu Slovenije in smo se bolj redko srečevali “v živo”, smo vsi poznali in občudovali sadove tvojega strokovnega dela, ter čutili toplino in pristnost, ki si jo izžarevala. Nekdo bo prišel na tvoje mesto, a nihče te ne more nadomestiti.
  Naj te ponesejo angeli visoko v nebo, v svet brez bolečin in spokojni mir.

  Kolegice in kolega iz OE Nova Gorica


  Draga Biserka,
  ob tvojem nenadnem odhodu hodnik na OE MB ostaja tih, prazen, neprepoznaven. Bila si povezovalni člen, polna pozitivnih misli in dobrih nasvetov. Tvoje misli in nasveti ostajajo z mano, tvoj pogled na življenje, tvoja neizmerna hvaležnost za vsak dan pa ostajajo moji spremljevalci. Sleherno jutro sva se srečevali pri vhodnih vratih in tvoj nasmeh je bil najlepša popotnica delovnemu dnevu. Tudi jutri se srečava ob vratih – v mislih in srcu.
  Biserkinim svojcem izrekam globoko sožalje.
  Nina Novak


  Biserka, tvoj optimizem je bil nalezljiv, tvoja predanost legendarna… Bila si taka povezovalna vodja in sodelavka, izjemna, da malo takih. Pogrešal te bom.

  Sožalje svojcem in vsem, s katerimi si delila delovni vsakdan.

  Tomaž


  Draga Biserka,

  pretreseni smo ob sporočilu o tvojem prezgodnjem odhodu. Spominjali se te bomo kot odlične kolegice, ki je znala prisluhniti sogovorniku in poiskati najboljše strokovne rešitve na področju šolskega svetovalnega dela in dela z otroki s posebnimi potrebami.

  Ohranili te bomo v spoštljivem in trajnem spominu. Svojcem ob  boleči izgubi izrekamo iskreno sožalje.

  Sodelavci z območne enote Novo mesto


  Naše življenje je nepredvidljivo potovanje. Začenši ga tam, nekje, se neznano kdaj izteče. Na tej poti se prepletamo v dejanjih, mislih, skritih ali odkritih vezeh, ki ostajajo – tudi z odhodom. Biserka, naše poti smo tlakovali kot sodelavci, prijatelji. Tega nam ne noben zaključek ne vzame in ne prekine. Zato v naših mislih in srcih ostajaš Ti: predana, iskrena, srčna, optimistična … prijateljica, sodelavka.

  Vse, kar si bila, je naša popotnica.

  Vsem žalujočim izrekamo iskreno sožalje.

  Sodelavci z OE Murska Sobota


  Draga Biserka.

  Kljub temu, da sva se poznali le na daljavo in le kratek čas, sem spoznala, da sežeš globoko v srce in tam pustiš nauke modrosti. Hvaležna za tvoje bisere.

  Naj ti bo počitek miren.

  Sožalje vsem tvojim. Darja Plavčak


  Draga Biserka,

  v treh letih kar sva bila sodelavca sem se od tebe naučil strpnosti, prijaznosti, spoštovanja drugačnosti, optimizma in borbenosti za to kar je prav. Vedno si znala videti druge in podpreti njihovo pot. Pogrešal bom tvoje nasvete, strokovne debate in tvojo večno pripravljenost na učenje.   Primož  Draga Biserka,

  ko brskam po spominu, na kaj najprej pomislim ob tvojem imenu, mi naprej pride na misel  tvoj iskriv, malce zadržan nasmešek in iskrice v očeh. Tako na službenih strokovnih srečanjih kot tudi na manj uradnih dogodkih. Tako te bom ohranila v spominu.

  Počivaj v miru. Nina Markun Puhan


  Draga Bisreka, odprto srce, odprta duša, posluh za otroke s posebnimi potrebami. Vse to ste bili vi. Verjamem, da vas bodo te nežne ročice objemale še naprej in stegovale roke proti nebu. Hvala vam. Petra Ahej z Nickom